Tervetuloa tutustumaan Keski-Suomen
liikennejärjestelmä­suunnitelmaan!

Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus ovat päivittämässä Keski-Suomen liikennejärjestelmä­suunnitelmaa, joka valmistuu syksyllä 2020. Jatkossa maakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma on ajassa ja rullaavassa prosessissa päivittyvä.  Seuraa tällä sivulla työn etenemistä, tutustu suunnitelman sisältöön ja osallistu antamalla palautetta!

Keskisuomen liitto infograaffi Kestävä liikkuminen Ilmasto Koko maakunnan tavoitteet Saavutettavuus Liikenneturvallisuus

Kehittämisvisio

"Keski-Suomen liikennejärjestelmä tukee päästötöntä liikkumista. Keski-Suomesta on hyvät ja luotettavat liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle ja naapurimaakuntien keskuksiin. Kauttakulkuliikenne on sujuvaa keskeisillä pääväylillä. Väylien ylläpidossa ja kehittämisessä otetaan huomioon paikalliset, valtakunnalliset ja EU-tason vaatimukset sekä rahoitusmahdollisuudet."

Keski-Suomen sisäistä liikkumista koskevat tavoitteet on jaoteltu toimintaympäristöittäin Jyväskylän kaupunkiseutuun, seutukaupunkeihin ja kuntakeskuksiin sekä maaseutuun. Tutustu eri toimintaympäristöihin ja niiden yleisiin tavoitteisiin.