Haluatko vaikuttaa liikenteen muutokseen?

Kirjoittaja: Soili Katko Keski-Suomen ELY-keskus

Tulevaisuuden liikennettä kuvataan lähinnä kahdella sanalla älykäs ja automaattinen. Täysautomatisoituun liikenteeseen on vielä matkaa, mutta kaikkialla on konkreettisesti näkyvissä, että liikkumisen ja liikenneympäristön muutos on suuren muutoksen alla. Useat ovat siteeranneet muutosta suuremmaksi kuin siirtyminen hevoskärryistä autoihin oli. Muutos ei kuitenkaan tapahdu itsekseen meidän odottaessa vaan siihen tarvitaan tekijöitä!

Kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaan Suomelle asetetut päästövähennystavoitteet on saavutettava erityisesti tieliikenteestä, koska siellä päästövähennyspotentiaali on suurin. Yhdeksi konkreettiseksi tavoitteeksi on asetettu mm. että 250 000 sähköautoa ja 50 0000 kaasuautoa olisi liikenteessä vuoteen 2030 mennessä. Kun autokuume iskee niin päätös on sinun: hankitko vanhan autosi tilalle uudemman perinteisen vai sijoitatko kuitenkin sähköautoon tai ehkäpä kuitenkin biokaasuautoon? Tällä hetkellä noin 5000 suomalaista ajaa sähkö, kaasu- tai hybridiautolla. Moni pohtija valittaa vielä tankkaus- ja latauspisteiden harvaa verkkoa tai autojen pientä valikoimaa. Tankkaus- ja latausverkosto tihenee kuitenkin eksponentiaalisesti ja samalla autojen kehitysvauhti kiihtyy. Kehitys vastaa kysyntään, joten tässä on vaikuttamisen paikka!

Muutoksen aika laittaa meidät kaikki monen valinnan eteen. Valitsemmeko matkoille yhä useammin ympäristöystävällisen menopelin vai yritämmekö kokonaan järjestää elämää niin, että liikkumistarpeemme vähenisi? Ensimmäinen päätös tehdään jo asuinpaikan valinnassa, mutta jos haluat asua kauempana keskustasta niin onko mahdollista hoitaa yhä enemmän asioita kotoa käsin? Galluppien mukaan moni ei ole mm. valmis luopumaan ruokakaupassa käynnistä tai siirtymään etätöihin. Muuttaisiko se tilannetta, jos saisit työkaverit halutessasi omaan työhuoneeseesi paitsi ääninä myös esim. hologrammeina? Tai jos ennakkoasenteista huolimatta lopulta uskaltaudut kokeilemaan ruuankin ostoa verkosta ja huomaat tottuvasi ajatukseen? Matkoista säästyneellä ajalla ehdit viettää aika moisen tovin kauemmin oman perheen tai rakkaan harrastuksen parissa.

Laki liikenteen palveluista astuu voimaan heinäkuussa 2018. Yrityksillä on näytön paikka kehittää uusia palvelumuotoja ja ansaintakeinoja mm. taksin, bussin, yhteiskäyttöauton ja kimppakyydin rinnalle tai tilalle. Varmasti ideoita on jo odottamassa ja yhteistyötä on tiivistetty. Uusi lainsäädäntö auttaa edistämään liikenteen palvelukokonaisuutta esimerkiksi lisäämällä avointa tietoa. Avoin tieto mahdollistaa uusia avauksia ja suomalainen yritys Maas Global onkin jo julkaissut Helsingissä ensimmäiset kokonaispalvelunsa. Kiinteä kuukausimaksu vaihtelee 89 euron ja 389 euron välillä ja määräytyy valitsemasi paketin mukaan. Kiinteällä kuukausimaksulla pääsee käyttämään bussia, junia, takseja sekä vuokra-autoja valitsemasi paketin mukaisesti. Jos kokeilun ja muutoshaluisia ihmisiä löytyy kriittisen massan verran, niin ehkä palvelu saadaan kannattavaksi myös keskikokoisilla kaupunkiseuduilla. Ja käyttäjäkunnan laajetessa palvelujoukkoon saataneen mukaan myös sähköpyöriä, kimppakyytejä tai muuta uudenlaista palveluliikennettä. Tässäkin ratkaisun avaimet on siis lopulta meillä, loppukäyttäjillä. Olisikin hienoa, että jonain päivänä oma kuukausikortti kävisi sellaisenaan maksuna oman kotikaupungin lisäksi myös muissa Suomen tai jopa Euroopan kaupungeissa.

Uusista avauksista monia kuitenkin miellyttää eniten ajatus automaattiautoilusta. Siitä, ettei enää tarvitse kuin istua kyytiin ja nautiskella. Tai että voi lähettää lapsen harrastusmatkalle itsekseen, kun auto huolehtii sen perille tutulle parkkipaikalle. Tähän automaation viidenteen askeleeseen eli ns. täysautomaattiseen autoon on vielä matkaa useita kymmeniä vuosia ellei yli satakin. Mutta onhan ajo jo lähitulevaisuudessakin rentoa ja vähemmän keskittymistä vaativaa. Autot osaavat kulkea valitsemaasi nopeutta ja älykkäät laitteet säätävät sitä tarvittaessa liikennetilanteiden ja nopeusrajoitusten mukaan. Ehkä saamme myös tiedon lähestyvistä pyöräilijöistä tai vaikkapa hirvistä tuulilasin näyttöön ennen kuin niitä silmillä ehtisimme itse havaita. https://www.youtube.com/watch?v=I1u_ZghhInw

Pakkotilanteessa auto joka tapauksessa osaa jarruttaa itse. Arvioiden mukaan jo automaation kolmannella ja neljännellä tasolla inhimillisiä virheitä voidaankin vähentää jo niin paljon, että liikennekuolemat voisivat laskea jopa 80 prosenttia. Ehkäpä siis uskallamme jatkossa entistä turvallisemmin mielin lähettää myös lapsemme pyörällä liikenteen sekaan autokuljetuksen sijaan!

Taustalinkkejä:

Vaihtaisitko autosi bussiin, taksiin ja vuokra-autoon 250e/kk?
https://yle.fi/uutiset/3-9310329

https://kauppakamari.fi/2016/11/28/kansallinen-energia-ilmastostrategia-asettaa-liikenteelle-vaativat-paastovahennystavoitteet/

Jätä kommentti