Väkiluku

Katso Keski-Suomen kuntien tuoreet kuukausittaiset väestön ennakkotiedot täältä (excel-taulukko). Viimeisin tieto elokuulta 2021. Huom. Kuhmoisten kunta ei kuulu Keski-Suomeen 1.1.2021 alkaen.

Keski-Suomen väestömäärä vuoden 2020 lopussa oli 272 617. Viimeisten 20 vuoden aikana maakunnan väestö on kasvanut 3,8 %:lla (+9 900 henkilöä). Vuosi 2017 oli Keski-Suomessa ensimmäinen väestölaskun vuosi vuosikymmeniin ja lasku jatkui neljättä vuotta peräkkäin. Keski-Suomessa väestö on keskittynyt vahvasti Jyväskylän seudulle (187 111 asukasta, eli 69 % maakunnan väestöstä). Tiheintä asutus on Jyväskylän kaupunkialueella. Pienempiä väestön keskittymiä löytyy Äänekosken, Jämsän, Saarijärven ja Keuruun keskusalueilta. Erityisen harvaa asutus on pohjoisessa Keski-Suomessa sekä maakunnan läntisillä ja eteläisillä reuna-alueilla. Ennusteiden mukaan maakunnan keskusalue houkuttelee asukkaita myös tulevina vuosina.

Lähde: Tilastokeskus

Väestön sijoittuminen Keski-Suomessa 2018

Määritelmä: Tieto kunnassa vakinaisesti asuvasta väestöstä vuoden lopussa (31.12.) saadaan Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Väestöllä tarkoitetaan kunnassa vakinaisesti asuvaa väestöä. Ne henkilöt, joilla väestötietojärjestelmän mukaan oli kotipaikka Suomessa vuoden lopussa, kuuluvat väestöön kansalaisuudestaan riippumatta; samoin ne Suomen kansalaiset, jotka asuvat tilapäisesti ulkomailla.