Väkiluku

Katso Keski-Suomen kuntien tuoreet kuukausittaiset väestön ennakkotiedot täältä (excel-taulukko). Viimeisin tieto marraskuulta 2018.

Keski-Suomen väestömäärä vuoden 2017 lopussa oli 276 031. Viimeisten 20 vuoden aikana maakunnan väestö on kasvanut noin 4,3 %:lla (+11 400 henkilöä). Vuosi 2017 oli Keski-Suomessa ensimmäinen väestölaskun vuosi vuosikymmeniin. Vuonna 2017 väestön määrä kasvoi vain neljässä Manner-Suomen maakunnassa. Keski-Suomessa väestö on keskittynyt vahvasti Jyväskylän seudulle (184 333 asukasta, eli 67 % maakunnan väestöstä). Tiheintä asutus on Jyväskylän kaupunkialueella. Pienempiä väestön keskittymiä löytyy Äänekosken, Jämsän, Saarijärven ja Keuruun keskusalueilta. Erityisen harvaa asutus on pohjoisessa Keski-Suomessa sekä maakunnan läntisillä ja eteläisillä reuna-alueilla. Ennusteiden mukaan maakunnan keskus ja kehyskunnat houkuttelevat asukkaita myös tulevina vuosina.

Lähde: Tilastokeskus

Väestön sijoittuminen Keski-Suomessa 2015

Määritelmä: Tieto kunnassa vakinaisesti asuvasta väestöstä vuoden lopussa (31.12.) saadaan Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Väestöllä tarkoitetaan kunnassa vakinaisesti asuvaa väestöä. Ne henkilöt, joilla väestötietojärjestelmän mukaan oli kotipaikka Suomessa vuoden lopussa, kuuluvat väestöön kansalaisuudestaan riippumatta; samoin ne Suomen kansalaiset, jotka asuvat tilapäisesti ulkomailla.